28 augustus 2008

#28-08-08 Sporten; Wat kies jij?

Sporten; Wat kies jij?Waar sport je? Waar in Noord-Holland is jouw favoriete sportaccommodatie? De provincie Noord-Holland heeft geinvesteerd in veel sportvoorzieningen. Op watkiesjij.nu kun je stemmen op jouw favoriet.
Natuurlijk staat het NHD erbij, want dat is nl. onze favoriete sportlokatie!

NW9 heeft het NHD genomineerd en via deze link kun je gelijk je stem uitbrengen op het NHD

DOEN! zou ik zo zeggen

Wat de povincie ermee wil bereiken is ons niet helemaal duidelijk.........

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

24 augustus 2008

#24-08-08 Kunst & Koningsduin

Kunst & KoningsduinBakkum/Egmond -
Een jongen met een gitaar, zeven mythische vogels op stokken, dichters die voordragen uit eigen werk en dansers op het duin. Wie zondag in Bakkum het duin in trok, had grote kans deze figuren tegen te komen tijdens Kunst & Koningsduin.

De figuren stonden centraal tijdens een wandeltocht door het duingebied met onderweg allerlei kunstdisciplines.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

22 augustus 2008

#22-08-08 Veldtoertochten 2008-2009

Veldtoertochten 2008-2009

De toertochten staan weer voor de deur, altijd leuk; lekker een stukkie ploeteren door de bagger, bijkletsen met lokale bikers & af en toe jezelf het snot voor de ogen fietsen.
Aangezien de website van de organisatie niet echt up to date is(understatement) plaatsen wij de agenda maar op de website.(edit 18-09; website van ATBNoordHolland is up to date)
Het programmaboekje is uiteraard ook af te halen bij je lokale bikeshop.

Wat ons echter verbaast dit jaar(of was dat voorgaande jaren ook al zo?) is dat je voor de toertochten die door het NHD gaan een extra toeslag betaald(1,50 euro). Op zich logisch maar als je al in het bezit bent van een NHD-jaarkaart moet je deze toeslag ook betalen, je betaald dan ahw dubbel. Wij vrezen dat dit zwartrijders tot gevolg zal hebben.
Bijna iedereen heeft een toegangskaart voor het NHD en zit er natuurlijk niet op te wachten om de, al vette, kas van PWN te spekken.

Hieronder de kalender voor dit seizoen:

Klik de kalender voor een leesbare versie.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

22 augustus 2008

#22-08-08 Gemeente Bergen ondemocratisch

Kritiek op procedure visie BergenDat er iets niet in de haak is bij de Gemeente Bergen wisten we al uit de Polderroute-discussie. Sommige ambtenaren houden er blijkbaar een eigen visie op na.

Uit het NHD van 21-08:

Klik het artikel voor een leesbare versie.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

20 augustus 2008

#20-08-08 Update Geestmerambacht

Update Geestmerambachtzojuist een grote update gedaan op de Geestmerambacht pagina.
De laatste nieuwtjes en ontwikkelingen over een MTB-route aldaar lees je hier.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

17 augustus 2008

#17-08-08 Onverharde Noordlaan blijft

Natuurgebied Bergen lijkt te zijn gered

De gemeente Bergen wil wel erg ver gaan om de Polderrroute te ondermijnen......-:)Uit het NHD van 17-08

Bergen -
Het gevaar lijkt voorlopig geweken voor het natuurgebied achter de Bergense wijk de Negen Nessen. Raadsleden zien het plan van het college om er woningen neer te zetten, niet zitten.

De wandeling, afgelopen zaterdag door de weilanden achter boerderij Noorderhoeve, moest ervoor zorgen dat leden van de gemeenteraad begrijpen over wat voor een bijzonder natuurgebied wordt gepraat in de beleidsvisie van het college. De actie, georganiseerd door verontruste buurtbewoners van het natuurgebied, bleek voor de raadsleden een leerzaam uitje, maar voor hun standpuntbepaling toch niet van veel invloed. De verschillende raadsleden steunen toch al niet het collegevoorstel om het gebied als bouwlocatie aan te wijzen.
Onrust laaide op toen vlak voor het zomerreces de gebiedsvisie voor de gemeente Bergen werd gepresenteerd. Het gebied tussen de wijk de Negen Nessen, de Oudtburghweg en Schapenlaan wordt daarin gemarkeerd als toekomstige bouwlocatie waarbij de gemeente bij eventuele verkoop van de grond voorrang krijgt.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

13 augustus 2008

#13-08-08 In memoriam Ger Stoker

In memoriam Ger StokerVol ongeloof vernamen we dat Ger Stoker, boswachter bij PWN, tijdens zijn vakantie onverwachts is overleden aan een hartstilstand. Het overlijden van "de grote en sterke kerel die wij kennen" maakt ons bijkans sprakeloos.
 
We wensen zijn vrouw en kinderen, zijn familie en vrienden, en al zijn collega's bij PWN, veel sterkte toe bij het dragen van dit enorme verlies.

Ger leerden we kennen in de periode waarin we namens Duinberaad onderhandelden met PWN over eventuele aanleg van mountainbikevoorzieningen in het NHD. Ger schoof meer dan eens aan om als deskundige en gelouterde praktijkman zijn visie op de onderwerpen te geven.
 
We herinneren ons Ger als een man met een opgewekt karakter, die zich wel eens verbaasde over de soms scherpe toon van de onderhandelaars. In dat klimaat paste Ger niet en zo voelden we dat ook. Daarom informeerden we elkaar aan de "zijlijn" over wederzijdse sportieve prestaties en persoonlijke interesses. Over natuurbeheer en de waarde van het duingebied. Gesprekken zoals deze waren open, eerlijk en werden met enthousiasme gevoerd.

Tijdens de mountainbiketochten met politici van gemeente en provincie, managers van PWN en mountainbikers uit de regio, trapte Ger moeiteloos menige kilometer weg.
Dat beeld blijft ons herinneren aan wie Ger was en wat voor hem van belang was. De optimistisch gestemde en levenslustige Ger Stoker is niet meer en dat ervaren we als een groot verlies.

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

12 augustus 2008

#12-08-08 Polderroute is bordjesfeest

Polderroute is bordjesfeest

Zoals verwacht zijn er hier en daar de zgn. "no bike" bordjes, die we kennen uit het NHD, langs de Polderroute geplaatst.

Wij zijn echter nog steeds van mening dat dit een 2-mans actie is van de voorzitter van de Paddentrekclub(Dhr. Vollenga) uit Bergen en de voorzitter van de Veldbiologen(Dhr. Korstanje) afdeling Alkmaar die hun functie bij de gemeente Bergen misbruiken om hun hobby uit te oefenen.
Wij nemen de geplaatste bebording dan ook niet echt serieus en wel vanwege het volgende;
# de bebording is incompleet
# de bebording staat soms gewoon op de openbare weg(3e foto)
# de bebording voldoet niet aan de wegenverkeerswet
# de bebording varieert per plekWij denken dat Dhr. Korstanje & Dhr. Vollenga hun contacten bij PWN & Het Boerenlandpad hebben benaderd, wat bordjes gebietst hebben, op de fiets gestapt zijn met de bordjes en hier en daar wat bordjes geplaatst hebben.

Verder verwachten we dat een verbaal wat uitgeschreven is op de lokatie van de derde foto, en wellicht op meerdere lokaties, niet stand zal houden als je dit voor laat komen. Wij denken zelfs dat een agent je niet eens kan/wil bekeuren op deze lokatie.
Wellicht dat een meelezende jurist daar uitsluitsel over kan geven,
mail ons dan even.

Wij zien vooralsnog geen reden om de Polderroute van de website te verwijderen. Wel zullen we een alternatieve GPS track plaatsen zodat je een keuze hebt.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

11 augustus 2008

#11-08-08 Camera met GPS

Camera met GPS

Nikon heeft een digitale compactcamera gelanceerd met een ingebouwde GPS-module. Denk nou niet dat je die ook gelijk op de fiets kunt gebruiken als navigatie...........het enige wat het ding doet is de coordinaten waar je de foto gemaakt hebt aan de foto koppelen zodat je deze later via Bijv. Google Earth kunt uploaden.
Wij zien het nut niet echt in van deze functie...........als je bijv. een foto van de Eiffeltoren neemt is het toch vrij duidelijk waar deze gemaakt is voor iedereen....................

Wij hadden liever gezien dat er in de nieuwe GPS units(bijv. de Colorado) een goede camera zou zitten. Foto's opslaan kan de Colorado al wel.Nikon Coolpix P6000, topcompact met GPS

Nikon introduceert de topcompact Coolpix P6000, uitgerust met GPS. Van elke foto wordt geregistreerd waar op aarde hij werd gemaakt, zodat hij direct geschikt is voor geotagging.

Nikon Coolpix P6000
Tot nu toe had je voor geotagging een travel recorder nodig, die registreert waar je op een bepaald moment was. Met speciale software wordt die informatie vervolgens aan je fotobestanden gekoppeld.
Bij de P6000 heb je geen losse travel recorder meer nodig, de camera registreert zelf de lengte- en breedtegraad van de opnamelocatie. Met behulp van bijvoorbeeld Google Maps, Google Earth of andere sites of toepassingen kun je je reis weergeven, met daarop de foto aanklikbaar gemarkeerd.
Met deze nieuwe topcompact van Nikon kun je ook de gemaakte foto's via de ingebouwde Ethernetaansluiting en een Ethernet-kabel rechtstreeks doorsturen naar je online webalbum op Nikons My Picturetown.
Reflexfuncties

Leuke dingen allemaal, maar laten we vooral kijken wat deze camera op fotografisch gebied in huis heeft. De functionaliteit doet heel duidelijk aan een reflex denken. Veel keuzes dus, ook handinstellingen (belichting, scherpstelling).
Een inklapbare flitser (heerlijk eenvoudig: inklappen is uit, uitklappen is aan), plus een flitsschoen en zelfs aansturing van draadloze DDL-flitssturing. Een groot lcd-scherm, maar ook een doorkijkzoeker. Een 4x zoom, equivalent aan 28-112 mm.

RAW-ondersteunig is er ook. Bestandsindeling is volgens het nieuwe NRW-formaat. Verwerking kan binnen de camera gebeuren, met ook met Nikon ViewNX software, die in oktober wordt uitgebracht. Alleen voor Windows, meldt het persbericht. Raar hoor, zo'n op-en-top fotografenmerk dat zich Mac-onvriendelijk opstelt.
De P6000 is rechtstreeks afgeleid van de P5000 en P5100, en dan weet je dat je mag rekenen op een heel fijn werkend cameraatje van goede kwaliteit, die zich ook op optisch gebied mag laten zien. De P5000 is alleen een sloom scherpstellertje, hopelijk is dat nu beter.

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

8 augustus 2008

#08-08-08 Bospest bestrijden

Bospest bestrijdenUit het Noordhollands Dagblad van 08-08-2008.

Heemskerk
Het publiek wordt te hulp geroepen om de Amerikaanse vogelkers te helpen bestrijden in de duinen. Deze plant staat ongunstig bekend als een woekeraar. Hij heet ook wel de bospest.

Het bestrijden van de Amerikaanse vogelkers (prunus serotina) houdt in: het omzagen van bomen en struiken en het uit de grond trekken van de zaailingen. Dat is een heel grote klus, meldt Cock Lammers van het PWN-greenteam, de onderhoudsploeg van de duinbeheerder. Hij kan best wat hulp gebruiken.

PWN denkt daarbij aan het inschakelen van het personeel van bedrijven of instellingen. In plaats van het standaard personeelsuitje, of als teambuildingsactiviteit. Losse vrijwilligers zijn ook welkom. PWN belooft er een leuke en leerzame dag van te maken.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

7 augustus 2008

#07-08-08 Midzomermarathon in Fiets

Midzomermarathon in Fiets.

In het blad Fiets van deze maand staat een verslag van de Midzomermarathon die NW9 voor een select gezelschap organiseerde.
"Het Evenement v/d Maand" zoals fiets het noemt vond plaats op 21 juni, de langste dag van dit jaar.


Klik de artikelen voor een leesbare versie.

groeten
Team NW9
Gepubliceerd door Erik | Permalink

7 augustus 2008

#21-07-08 Boswachters tegen geweld

Boswachters weren zich tegen geweld

Tijdens onze vakantie, in een bosrijke omgeving waar iedereen welkom is op alle paden, viel mijn oog op onderstaand artikel.

Uit de Telegraaf van 21-07-08

klik het artikel voor een leesbare versie.

Ten eerste willlen we duidelijk stellen dat we agressief gedrag, tegen wie dan ook, afkeuren.
Wel realiseren we ons dat dit helaas weer gewoon een afspiegeling is van het gedrag in de "normale" samenleving. Agressief gedrag vind je overal terug; het vliegtuig, de supermarkt, de huisarts etc. etc. Zoals Theo Maassen ooit zei:" Roep op straat tegen de eerste de beste: problemen! en je hebt ze!
Nogmaals:  wij vinden dit absurd!

MTBers weten vaak donders goed als ze in overtreding zijn, doe dan ook niet moeilijk als je een keer betrapt word. Wees een heer(of dame) en accepteer de boete. Zie het als een soort off road wegenbelasting.
Met een vriendelijk gezicht en een positieve houding heb je trouwens grote kans dat je zonder verbaal je weg kunt vervolgen, bij een lompe, agressieve houding acht en we deze kans 0,0.
Stel je word 1 keer per jaar betrapt, kosten 50 euro. Dat is toch een koopje!

ps. ik moest bij het lezen van het krantenartikel wel gelijk aan onderstaande foto denken.groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9