23 januari 2009

#23-01-09 populaire lokatie

populaire lokatie

Onze regio blijkt populair onder de reclamemakers, ook de ING trok naar de duinen van Schoorl om hun fusie-commercial (gedeeltelijk) op te nemen. Enkele zeer bekende paden & duinen komen langs. Mooie spot trouwens!groeten
team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

19 januari 2009

#19-01-09 wandelkoorts in Egmond

Wandelkoorts neemt toe in Egmond

Het word druk in de duinen rond Egmond & Bergen aankomend weekeinde.
Hou er dus rekening mee als je aanstaand weekeinde de duinen ingaat.Zaterdag 24 en zondag 25 januari is Egmond aan Zee een weekendlang middelpunt van wandelend Nederland. Een record aantal van ruim 16.000 wandelaars en nordic walkers uit heel Nederland en Belgie
 schreef zich in voor de 6e editie van deze tweedaagse over het Noordzee strand en door het Noordhollands Duinreservaat. In de afgelopen maanden meldden zich hiermee 1.000 deelnemers meer aan ten opzichte van vorig jaar.


De Egmond Wandel Marathon staat vooral bekend om haar schitterende parcours. De Zuidroute neemt de deelnemers mee over het strand richting Castricum aan Zee. Via een fraaie route door het Noordhollands Duinreservaat vervolgen de deelnemers hun tocht terug richting de finish. De Zuidroute doet grote delen aan van het traditionele parcours van de PWN Egmond Halve Marathon, die 11 januari jl. heeft plaatsgevonden. De Noordroute neemt de deelnemers mee via Egmond aan Zee over het strand richting Bergen aan Zee. De wandelaars en nordic walkers van de 21 km passeren daarbij De Kerf, een slufter die behoort tot een van de mooiste stukjes natuur in Nederland. Via de Schoorlse Duinen bereikt men badplaats Bergen aan Zee, waarna zij via het Noordhollands Duinreservaat weer naar Egmond aan Zee trekken. Deelnemers aan de 10 km maken een ronde over het strand en door de duinen.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

18 januari 2009

#18-01-09 Goed voor het bos & het imago

Goed voor het bos & het imagoRhenen/Amerongen-
Boswachter Jan de Groot draait lachend het raampje van zijn terreinwagen omlaag. "Wel even doorwerken", vermaant hij de man die net in de stromende regen een tak van een struik afzaagt. Hij heeft nog nooit zoveel werknemers gehad als deze zaterdag. Honderd leden van de diverse mountainbikeverenigingen rond de Utrechtse Heuvelrug helpen Staatsbosbeheer tijdens de eerste Boswerkdag om de diverse paden te onderhouden. Bijvoorbeeld rond het Prattenburgse Bos bij Rhenen en de Amerongseberg.

Daarmee willen ze gelijk het imago van mountainbikers verbeteren, want dat is niet zo best. Mountainbikers rijden onbeschoft en ze vernielen de natuur. Niet waar, zegt Bert Lam, voorzitter van het Heuvelrugberaad, een commissie van wielerclubs. Al geeft hij toe dat er kaf tussen het koren zit. "Ik ben met hart en ziel verknocht aan het bos. En de meeste renners maken niets kapot."

Het is, denkt hij, eerder een sociaal probleem. "Als je in het bos loopt en de vouwen worden uit je broek gereden, is dat niet netjes. Maar het is groepsgedrag, verruwing in de maatschappij, wat je niet alleen bij mountainbikers ziet. Het zijn er een paar die het verpesten voor velen."

Marten Hoffmann, zelf renner bij Het Scherpe Woud, schat in dat de fietsers de boswachters zo'n negentien weken werk uit handen hebben genomen. De problemen rond mountainbikers kent hij ook van de andere kant. "Wordt er bijvoorbeeld iemand op het fietspad aangehouden omdat hij op een mountainbike rijdt. Dat kan toch helemaal niet?" Hij fietst graag op de Utrechtse Heuvelrug omdat het een heel mooie route is, zij het dat het rondje van 25 kilometer wel eens wat uitgebreid zou mogen worden. Diverse partijen steunen de actie graag. Van alle kanten is er gezorgd voor catering en winkel Adventure Bikes Veenendaal is zelfs de hele dag dicht omdat iedereen in het bos zit.

Boswachter De Groot vindt het een 'fantastische actie' en is er ondanks een griepaanval toch bij. "Je krijgt zo meer begrip voor elkaar en zij kunnen kijken in de keuken van de terreinbeheerder."

Jai Westfa, druk bezig met een zaag op een stok de hoge takken te verwijderen, vindt het de normaalste zaak van de wereld dat hij een keer zijn fietsdagje opgeeft. "We krijgen heel veel van het bos, nu geven we wat terug."

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

16 januari 2009

#16-01-09 in de pen gekropen

in de pen gekropenonze briljante brievenschrijver voelde zich, net als de rest van NW9, genoodzaakt om toch nog even te vragen aan de Gemeente bergen wanneer de bebording aangepast gaat worden........


klik de afbeeldingen voor een leesbare versie

groeten
Team NW9Gepubliceerd door Erik | Permalink

14 januari 2009

#14-01-09 de gemeente B*#@&n!!!

de gemeente B*#@&n!!!alle strandstress is weer achter de rug, de rust keert weer terug in de provincie. De balans is opgemaakt en de business teams weten wat ze te doen staat voor volgend jaar; harder trainen of minder lek rijden.......

Van een balans tussen de gemeente B*#@&n!!! en NW9 is nog geenszins sprake.
Een antwoord op onze laatste brief aan de gemeente, verstuurd op 9 november kwam op 11 december.
In ons schrijven van 09-11 stellen wij de volgende vragen aan de gemeente B*#@&n!!!:

# Voldoet de bebording aan de Wegenverkeerswet?
# Is er sprake van handhaving op basis van deze bebording?
# Leidt handhaving tot processen verbaal?
# Moeten bezoekers van het Rekerepad niet geinformeerd worden over de  betekenis van deze bebording?

Lees hier de reactie van de gemeente B*#@&n!!!:


klik de afbeelding voor een leesbare versie

Voor wat de inhoud betreft lijkt het ons een hoop geneuzel. Misschien dat onze burgervader nog besluit om het leger in te zetten.
Er liggen nog wat vragen vinden wij.
-Staan de bordjes wel of niet op de openbare weg? (Dan voldoen zij niet aan de wvw.)
-Mag de politie verbaliseren op prive terrein?
-waarom plaatst de gemeente borden op prive terrein, is dat geen taak van de eigenaar?

Los van bovenstaand geeft de gemeente Bergen er blijk van mountainbikers te weren en daarmee maakt deze op toerisme ingestelde gemeente een slechte beurt.
We houden jullie op de hoogte, persoonlijk maken wij ons niet al te veel zorgen en blijven lekker fietsen op
De polderroute!

Feit blijft wel dat het zaakje erg onfris ruikt; je hoeft tenslotte niet aan een hondedrol te ruiken om te weten dat hij stinkt. En gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen........

groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

10 januari 2009

#10-01-09 EPE 2009

Egmond-Pier-Egmond 2009


Vandaag was het weer zover, de grootste strandrace ter wereld voor mountainbikers. Het weer was prachtig, de temperatuur lekker fris en het strand erg hard.
Sebastian Langeveld was na een uur en 2 minuten als eerste weer retour in Egmond. De Rabo-renner nam in het laatste deel van de 36 kilometer lange tocht over het strand afstand van de concurrentie. De Belg Nico Berckmans finishte als tweede. De winnaar van 2008 Sander Lormans eindigde op de derde plaats. Drie kanshebbers, Robert Gesink, Bart Brentjens en Jan Weevers, werden uitgeschakeld doordat ze lek reden.

De lokale favoriet Bram Rood moest helaas 2 dagen gelden afzeggen ivm gezondheidsklachten.

1100 foto's van de race vind je hier, ze staan chronologisch en de tijd waarop de foto genomen is staat onder de foto, dat zoekt wat makkelijker....

TVNH maakte een mooie reportage van EPE.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

9 januari 2009

#09-01-09 status strand EPE

status strand EPEwe schijven vrijdag 9 januari 2009, de dag voor HET evenement van het jaar.
Vanochtend even een rondje gereden, eerst het NHD in bij Bergen, daar had ik beter m'n schaatsen mee kunnen, wat een ijsbaan!
De enige paden die nog goed te rijden waren zijn de ruiterpaden, tip! Natuurlijk mag je daar niet op fietsen en dat dan doen we dus ook niet....denk erom!!!!

Even ten noorden van De Kerf het strand op, het was prachtig! Breed, hard en een leker laag zonnetje voor het mysterieuze effect. Al snel op de 46x15 met een licht windje tegen. Bij Egmond de Noordelijkste strandopgang gefietst, ja gefietst, en over de boulevard de hoofdafgang weer af, volle bak; dat was immers de opdracht van de daar altijd aanwezige "mannetjes".
Ik ben nog nooit zo hard een strandafgang afgefietst. Ik hoop dat dat morgen ook nog kan, vandaag gaan er immers behoorlijk wat zware voertuigen overheen....
Eenmaal op het strand is er de eerste 500 meter een vrij smal stukje(zo'n 2 meter breed) wat goed te rijden is daarna is het strand tot Castricum lekker breed en kneiterhard.
Zaak is wel om goed vooruit te kijken, sommige zwinnetjes zijn erg groot en de uitloop naar zee kan nog verradelijk diep zijn.
Bij Castricum kan je de strandopgang gewoon opfietsen en ook weer af uiteraard.
De situatie tussen Castricum & Wijk aan Zee zal volgens mij niet zo veel verschillen van de bovengenoemde situatie.
Terug naar Egmond, met een licht windje in de rug, ging zowaar nog lekkerder......

IJs en/of gladheid ben ik nergens tegen gekomen.

Bandenadvies: Super Moto
Bandendruk: niet te zacht, maar zeker niet te hard; kan je eigenlijk niks zinnigs over zeggen. Hangt af van je gewicht, type band, uitvoering v/d band etc. etc. Ik, 80kg & SM + biba, reed vandaag met 1.2 voor en 1.5 achter.

succes & groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

8 januari 2009

#08-08-09 opwarmer EPE

Opwarmer EPEOm alvast even lekker in de stemming te komen voor as zaterdag, een mooie video van de 2008 editie.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

5 januari 2009

#05-01-09 stuifduinen

PWN laat duinen lekker uitstuivenHet meest idiote en onbegrijpelijke artikel sinds tijden.....deels veroorzaakt door de journalist en deels door de "natuuradviseur".
Is dat iemand die voor ons bepaalt hoe de natuur eruit moet zien?
Even voor de duidelijkheid, de definitie van natuur is:
"de oorspronkelijke, onaangeroerde verschijningsvorm van alles wat zich op, in en rond de aarde bevindt."
Maar ook:
"Datgene wat de mens als natuur (wildernis) ziet, ook al is het door hemzelf als zodanig ingericht."

Rare jongens die natuuradviseurs.......
Volgens mij worden enkele honderden meters westelijker de duinen juist beplant met helmgras om erosie tegen te gaan.........

Lees ook dit artikel.

Heemskerk-
Laat de duinen maar stuiven, zo is de gedachte bij duinbeheerder PWN. Het plan is om een paraboolduin vlakbij de zeereep in Heemskerk bloot te leggen en ouderwets tot stuiven te brengen.

 Dat wordt zand happen? Dat valt wel mee, verwacht natuuradviseur Hidde Posthuma van PWN. Wel wordt het een kale duintop. De bezoekers zien de 'blonde top der duinen' weer terug. ,"Nee, niet de blanke top. De kleur van de kalkrijke zand in Heemskerk is blond.'' Hij spreekt van het 'redynamiseren' van de duintop. De nieuwe dynamiek geldt in natuurkringen als een verrijking van het gebied.

Het stuifproject is gedacht in de zogenoemde Duivelshoek, iets ten zuiden van de strandafgang Heemskerk. Hier woedde in augustus 2004 de grote duinbrand. De zwaarbegroeide binnenparabool, in de vorm van een hoefijzer, was ineens helemaal kaal. ,,Toen kwam eigenlijk pas de mooie vorm goed tot zijn recht'', wijst hij op de nu weer groene, pakweg vijftien meter hoge zandrug.

Bron: NHD

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

4 januari 2009

#04-01-09 NH langste

NH langsteHet hoogtepunt van NH langste was zonder twijfel de rit over de randweg van Alkmaar, onder politiebegeleiding vertrokken we om stipt half 10 vanaf het DSB-stadion. De rotonde Kooimeer was het eerste obstakel, vervolgens over de Heilooer tolweg, Martin Luther Kingweg, Terborchlaan en als laatste de Hoeverweg. Bij de Kolonel Sneepweg werden we "losgelaten" en begon het inhalen/filerijden..........
Voor de rest een redelijk zielloos tochtje wat de naam MTB tocht nauwelijks waardig is.
Volgend jaar op deze dag maar gewoon lekker 60km wegtrappen in het NHD, is het er ook lekker rustig!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

2 januari 2009

#02-01-09 Strandtips van Bram Rood

Bram Rood geeft strandtips op Radio Noord HollandAanstaande zaterdag, 3 januari, tussen 9 & 10 uur is Bram Rood te gast in Sportclub 1890, het sportprogramma van Radio Noord Holland.
Uit zeer betrouwbare bron heeft NW9 vernomen dat Bram DE strandtip, die hem tot grote successen bracht, uit de doeken gaat doen........
Voor de kabel- & etherfrequenties van RTV NH klik je het beste even hier.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9