31 augustus 2009

#31-08-09 Bosbrand Schoorl

Bosbrand SchoorlAfgelopen weekeinde heeft er een enorme brand gewoed in de duinen en bossen van Schoorl. Op dit moment is de brandweer nog steeds bezig met nablussen, de duinen en bossen zijn nog tot en met morgen verboden gebied voor bezoekers.

Zoals het er nu naar uitziet  valt de schade door de brand erg tegen, er is zo'n 150 hectare(300 voetbalvelden) bos en duin verloren gegaan. Vanmorgen heeft Staatsbosbeheer een inspectie gedaan en boswachter Frans Erinkveld verwoordde het als volgt: "Ik schrik van wat ik hier aantref".
"In het zwaarst getroffen gebied zullen de bomen niet overleven. Wellicht is nieuwe aanplant nodig, om zandverstuivingen in de nabijheid van het dorp te voorkomen."

De MTB route van Schoorl is niet getroffen door de brand maar of hij inmiddels al is vrijgegeven is ons niet bekend.
De laatste stand van zaken kun je nalezen op de speciale
"Bosbrand Schoorl" pagina van de Gemeente Bergen

Hierbij nog een kaartje van het afgezette gebied uitgegeven door de Gemeente Bergen op 30-09 om 9:00 uur.


Update 31-08-09 20:00 uur:
De afsluitingen zoals getoond op bovenstaande kaart zijn nog steeds van kracht. Het parcours van Schoorl is dus ook niet bereikbaar, het NHD bij Bergen is vanaf Duinvermaak wel bereikbaar en toegankelijk.

Groeten Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

31 augustus 2009

#31-08-09 OWMTBC

OWMTBCOWMTBC??? Ik hoor je al denken.....wat is dat in hemelsnaam en wat doet het hier op deze MTB website?

Het OWMTBC(Old World MTB Championships) vind dit jaar voor de allereerste keer plaats en wel in onze eigen achtertuin....Schoorl!!!
In het weekend van 4 & 5 september gaat het gebeuren.
Speciaal geinitieerd voor en door mensen die de geneugten van een oud '"terrein rijwiel" kennen, dit evenement voert de deelnemers terug in de tijd, met veel plezier en ontmoetingen in een 'rollercoaster' van evenementen van zoals races, een concours d' elegance voor Vintage Mountainbikes en behendigheidsproeven, dit alles met enthousiasten van over de gehele wereld!

Je kan nog inschrijven dus meld je nu aan en stuur een email naar OWMTBC.

Het persbericht:
Meer dan 20 jaar na de eerste wereldkampioenschappen en 19 jaar na de eerste officiele UCI Worlds is het nu aan Schoorl(!) om de vuurdoop te geven aan een Worlds voor mountainbikes uit juist die begindagen.


Bomen ontwijken 'links' 'rechts', als een raket de berg op... alvorens een rappe downhill sectie af te denderen. Goed voor lijf en leden, maar vlak ook het effect op de geest niet uit! Toegeven, iedereen voelt zich op die momenten wel eens een beetje een crack als Julian Absalon of Ned Overend, of John Tomac. Realiteitszin hoeft je niet met beide benen op de grond te zetten, want op 5 september 2009 kan jij je meten met anderen om de eerste Old World MTB Championship titel. Altijd al gevonden dat 'regenboogkleuren' jou goed stonden?


Natuurlijk kan slechts acte de presence gegeven worden met een vintage mountainbike, te weten een van voor 1995. Het OWMTBC is speciaal voor en door mensen die de geneugten van een oude 'All Terrain Bike' of zelfs 'Baloon-tire bike' kennen. Het OWMTBC voert de deelnemers terug in de tijd, met veel plezier en ontmoetingen in een 'rollercoaster' van evenementen zoals een race, een concours d'elegance voor vintage mountainbikes en behendigheidsproeven, dit alles met enthousiasten van over de gehele wereld!

In die zin appelleert het OWMTBC precies aan die belevingen die ook een evenement als de L'Eroica toer voor wegfietsen bij deelnemers losmaakt, alleen met het onderscheidt dat er bij de OWMTBC daadwerkelijk een wereldtitel te behalen valt.

Punten worden er gegeven op basis van race, behendigheid en stijl. Wie aspiraties heeft komt dus fit, met adequate fietsbeheersing en qua materieel en outfit passend uitgedost naar Schoorl op 5 september. Wil je meedoen, geef je dan zo snel mogelijk op via de website van Old World MTB Championship.

groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

31 augustus 2009

#31-08-09 Team Kevin

Team Kevin


Klik de afbeeldingen voor een leesbare versie

Van 13 t/m 19 september zal de zwaarste MTB-sponsortocht weer worden gehouden; Duchenne Heroes genaamd. Team Kevin, met deelnemers uit NW Nederland bestaat uit;
-Klaas Groot(de vader van Kevin die lijdt aan de ziekte van Duchenne)
-Fred Westenberg
-Adam Bakker
-Armand Jansen
Duchenne Heroes is een zware en prachtige mountainbiketocht van Luxemburg naar Nederland. De helden leggen zeven unieke etappes af door vier landen en fietsen gemiddeld honderd kilometer per dag. Een indrukwekkende prestatie. Nog mooier is dat ze zich laten sponsoren door bekenden en bedrijven, met als doel de ernstige spierziekte Duchenne de kop in te drukken.

Meer informatie vind je op:
Team kevin
Duchenne Heroes
Duchenne

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

31 augustus 2009

#31-08-09 Open Alkmaars MTB kampioenschap

Open Alkmaars MTB kampioenschap


Klik het artikel voor een leesbare versie

Zaterdag 12 september van 9 tot 12 vormt het MTB parcours rond het Sportpaleis te Alkmaar het decor voor het Open Alkmaars Mountainbike Kampioenschap voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedereen is welkom, ook niet leden!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

26 augustus 2009

#26-08-09 Veldtoertochten 2010

Veldtoertochten 2010De kalender met daarop de welbekende en drukbezochte veldtoertochten voor het seizoen 2010 is weer bekend.

Klik hier voor de kalender!

NW9 hoopt 1 ding; dat de klassieker Noordhollands Langste dit jaar een iets spannender traject volgt dan afgelopen jaar....

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

16 augustus 2009

#16-08-09 Corsicaan verloren gegaan

Brand in kantoor van StaatsbosbeheerHet kantoor van SBB  aan de voet van de Schoorlse Zeeweg is helaas verloren gegaan. De Corsicaan, zoals het gebouw heette, is vernoemd naar de Corsicaanse dennen die je in de Schoorlse bossen terugvind en daar destijds zijn aangeplant.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

2 augustus 2009

#02-08-09 Cursus eindigt in drama

Hooglander cursisten aangevallen door landgeiten

Heemskerk-van onze verslaggever.
Tijdens de cursus "Hoe benader ik een Hooglander?" zijn de massaal toegestroomde deelnemers aangevallen door een koppel wilde Landgeiten. De cursisten, die onder gezag van een boswachter van PWN en de beheerder van de Hooglanders diep in het onherbergzame Noordhollands Duinreservaat waren doorgedrongen om een ontmoeting met een Hooglander te forceren is in een hinderlaag gelopen van een 7-tal Landgeiten. Op een grote open vlakte sloegen de Landgeiten genadeloos toe. Vanuit een hinderlaag met lage bossages en enkele bomen, waardoor ze onopgemerkt bleven voor de boswachter en de cursisten, sloegen de Landgeiten hun slag. In volle galop stormden de geiten op de menigte af alwaar ze zich tegoed deden aan de kleurige kleding van de cursisten, met name de kleuren rood en geel bleken een enorme aantrekkingskracht te hebben op de luid mekkerende Landgeiten. De getraumatiseerde menigte is opgevangen in Gasterij De Kruisberg waar zij van de schrik konden bekomen onder het genot van een kopje kruidenthee en een Hooglanderburger.
Slachtofferhulp heeft waar nodig mensen bijgestaan.
Van de Landgeiten ontbreekt ieder spoor.

Op de website van PWN kunt u zich aanmelden voor de 2-daagse cursus; "Daar loopt een Landgeit, wat nu?" Wees er snel bij want vol = vol.groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9