30 november 2007

#30-11-07 Duinkabouters

Duinkabouters

Vandaag heerlijk gefietst door de duinen rond Bergen. Het gebied wat begrenst wordt door de bossen van Staatsbosbeheer in het Noorden, de duinen in het Westen, De Zeeweg in het Zuiden en de bebouwde kom van Bergen in het Oosten is 1 van mijn favoriete stukjes in de regio.
Dit zit hem vnl. in de "charmantheid" van het kleine stukje bosduin, ook de variatie zorgt ervoor dat het nooit verveeld.
's Zomers in de vroege ochtend heeft het gebied nog iets extra magisch, zeker als de zon net opkomt en de damp uit de bossen wegtrekt.
Afgelopen zomer fietste ik er ook geregeld en zo af en toe gebeurde er rare dingen.....er werd naar mij gefloten, heel zachtjes.......ik hoorde zo hier en daar stemmetjes die verstilden als ik dichterbij kwam, ook geritsel in de struiken kwam vaak voor, vaak in de buurt van mos, konijnenhollen of boomstronken.
Ik heb er toen verder geen aandacht aan besteed en dacht dat ik het mij verbeeldde, zal wel de inspanning of de vermoeidheid zijn dacht ik.
Totdat ik afgelopen maandag langs een oude boomstronk reed en zou zweren dat ik iets wits zag wegschieten........ik schrok ervan. Ik ben nog gestopt maar zag niets meer.
Vandaag weer langs dezelfde boomstronk gereden en tot mijn grote verbazing zat daar een komplete kabouterfamilie. Er werd weer gefloten en ze joelden naar me alsof ik een wedstrijd aan het rijden was............
Kabouters!!!!! Je weet wel hoe ze er uitzien maar dat ze echt bestaan gelooft natuurlijk niemand......ik nu wel. 8 stuks, geheel in het wit gekleed, maar wel compleet met puntmuts, pofbroek en laarzen.
Ik ben gestopt en door mijn hurken gegaan zodat ik ze beter kon verstaan.
Het bleek dat ze midden in een vergadering zaten over hun huisvestings probleem in de duinen bij Bergen. De prikstokwandelaars schijnen veel van hun ondergrondse gangen te doorboren met hun prikstokken, overdag de gangen onder de paden gebruiken is levensgevaarlijk geworden. Ook de loslopende honden zijn een blijvend probleem en zorgen voor angstaanjagende taferelen onder de kabouterpopulatie. Kinderen kunnen ze meestal nog wel afschudden, maar honden zijn te snel voor een kabouter. Als klap op de vuurpijl is onlangs hun wintervoorraad kastanjes en paddestoelen vernietigd doordat PWN per ongeluk een nieuwe routepaal voor de wandelroutes dwars door hun opslag heeft geboord.
Ze overweegden verder te trekken richting 't Woud en vroegen mij of ik het gebied goed kende. Ik heb ze geadviseerd om niet te verhuizen aangezien er richting 't Woud wilde paarden en hooglanders lopen. Na lang overleg hebben ze besloten om toch te blijven in de duinen bij Bergen, ze gaan wel verkassen; ze gaan meer richting het Russenduin.
Onder het genot van een kopje bospaddenstoelenthee hebben we nog even zitten keuvelen, o.a. over de situatie van de MTBer, ze wisten verbazingwekkend veel van het onderwerp af en waren oprecht geinteresseerd.
De reden werd mij al snel duidelijk......slimme rakkers hoor die kabouters. Ze hadden een klusje voor mij, achter de boomstronk lag een berg kastanjes, eikels en beukennootjes.....of ik de even wilde verhuizen naar hun nieuwe opslag. Nou ben ik de beroerdste niet dus heb ik mijn Camelbak volgestopt en de de lading verhuist.
Als tegenprestatie mocht ik een foto van ze maken.De Duinkabouter, een erg vriendelijke kabouter.
Voor meer informatie over kabouters klik je
hier.

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

19 november 2007

#19-11-07 BBW was een groot succes

Het 10e Beukers Bike Weekend was een groot succes. Naast alle prachtige fietsen van o.a. Storm, Cannondale, Trek, Isaac, BMC, Colnago, Cervelo & Santos waren er ook prachtige accesoires en onderdelen te zien van o.a. Controltech, KMC, Rock Shox, Sram & Shimano.
Onze gecombineerde GPS/Noordwest 9 kraam werd zeer druk bezocht, ik heb nog nooit zoveel geluld in 2 dagen......maar het was al met al een leuk en leerzaam weekend. Veel vragen over het GPS gebeuren maar ook veel complimenten over de website van NW9, altijd leuk om te horen. Daar doen we het tenslotte voor.
Geen foto's deze keer, door de overweldigende drukte heb ik er geen tijd voor gehad.........

De zeer scherpe beursaanbieding van Beukers Bike Center duurt nog tot het einde van dit jaar; bij gelijktijdige aanschaf van een Garmin GPS + een Topo NL krijg je 10% korting over het totaalbedrag.

groet
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

14 november 2007

#14--11-07 NW9 @ Beukers Bike WeekendNW9 is aanwezig op het Beukers Bike Weekend, 17&18 november in De Watersnip te Petten.
We geven daar een doorlopende GPS demonstratie met Garmin toestellen, dmv een beamer kunnen we ook de vele mogelijkheden van de Garmin Mapsource software laten zien, van opslaan van de routes tot het plannen van fietstochten/fietsvakanties.
Verder zullen we ook de website  van Noordwest 9 promoten dmv het uitdelen van flyers. Deze flyers zijn beschikbaar gesteld door Wheels at Work Koeriers.

Groeten,
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

4 november 2007

#04-11-07 Hoe?Zo! strandrijden

In de Fiets van november 2007 staat een artikel over hoe te rijden op het strand. Bikers die de website van Noordwest 9 wel eens bezoeken weten natuurlijk al lang hoe dat moet............bij ons is er nl. een compleet hoofdstuk met tips & truuks.
In het artikel van Fiets staat eigenlijk niet veel meer dan bij ons op de website, wel leuk is dat het wel lijkt of het strandrijden/-racen aan populariteit lijkt te winnen. Dit artikel zal daar zeker debet aan zijn.
In het artikel fungeren strandrij specialisten Marcel Beukers en Henk van Vuure als fotomodel, het gaat ze goed af.

Gepubliceerd door erik | Permalink

© mtb noordwest9