31 december 2007

#31-12-07 Een sportief 2008!

Noordwest 9 wenst jullie een sportief & gezond 2008!groeten
Team NW9


Gepubliceerd door erik | Permalink

24 december 2007

#24-12-07 Polderroute in de prut

Polderroute in de prut

Vandaag, na te hebben uitgeslapen, de Polderroute gereden. We waren te laat voor het NHD dus de Polderroute was een goed alternatief dachten we. In Bergen gestart over de Groene Dijk, deze was goed te doen toen de Klaasen en Evendijk op en bij de Teugelaan rechtdoor de Evendijk op richting Schoorldam, hier begon de pret.....prut & bagger vermengd met water en koeienstront zorgt natuurlijk voor de nodige hilariteit. Op sommige plekken was het flink stoempen met mijn RR in 2.4.........over weerstand gesproken......
Natuurlijk is er altijd iemand die vind dat z'n fiets gelijk weer schoon gemaakt moet worden..........
Persoonlijk laat ik de bagger in de winter altijd zitten, dat vormt een lekkere buffer tegen de pekel!Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

13 december 2007

#13-12-07 Bikepolitie aan de kust

Bikepolitie aan de kust

Naast Schotse Hooglanders, loslopende honden en prikstokwandelaars is het straks in de duinen ook oppassen geblazen voor wheelie trekkende en noseplantende politiebikers........
Ze hebben zelfs een eigen website.Castricum aan Zee -
Een trap afrijden is geen probleem en ook voor een arrestatie van een boef of een dronken agressieveling draaien de bikers van de politie hun hand niet om. De biketeams zijn een succes. Daarom hebben de kustgemeenten in Noord-Kennemerland (Bergen en Castricum) en Heiloo nu hun eigen biketeam.

De Duinstreek is het laatste gebied dat een biketeam krijgt. Voor de politie reden om eens flink uit te pakken met een flitsende presentatie op het strand van Castricum aan Zee. Begeleid door een laagvliegende politiehelikopter maakten de tien bikers hun opwachting op het strand. Om zich vervolgens op een oplegger van een tractor door het publiek te laten toeklappen.

Na de presentatie lieten ze op het plein voor restaurant Blinckers zien waar ze met hun fiets toe in staat zijn. Tasjesdieven, dronkelappen en zelfs ontsnapte TBS'ers werden met het grootste gemak in de kraag gevat.

Het fenomeen 'biketeams' is overgewaaid uit Amerika. Vier jaar geleden riep de politie Noord-Holland Noord in Alkmaar het eerste biketeam in het leven.

In de stad zijn ze natuurlijk al jaren gewoongoed en pakken ze menig overtreder.
Maar waar moeten we straks op letten als we in de duinen en op het strand fietsen............hebben Schotse Hooglanders van rechts voorrang? En wat is de maximumsnelheid op het strand? Met al die trainingen voor EPE durf ik te beweren dat die maximumsnelheid geregeld overtreden wordt. Volgende vraag is dan: Hoe hard gaan die politie MTB's? Ik denk dat de gemiddelde strandracer de bikepolitie toch wel voor kan blijven...maar wees dus op je hoede als je op de parkeerplaats bij de strandafgang een politiewagen met een fietsendrager ziet....

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

12 december 2007

#12-12-07 MTB route Twiske

MTB route Twiske

2 enthousiaste MTBers uit Amsterdam Noord zetten zich in voor een MTB route in Het Twiske. De plannen zijn ingediend, het begin van een lange weg is er, en hopelijk neemt het bestuur van Het Twiske begin volgend jaar een positieve beslissing. Plannen voor een wedstrijd (Rabotop) liggen er ook al, goed bezig dus!
Een website met informatie is er inmiddels.Noordwest 9 wenst ze veel succes en als de routes er zijn komen ze uiteraard op de NW9 website.

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

11 december 2007

#11-12-07 Verstandig!

Verstandig!

 Op de infopanelen bij de hoofdingangen van het NHD is tegenwoordig de onderstaande tekst te lezen. Wij vinden het een erg belerend stukje maar wellicht is dit nodig anno nu voor sommige bezoekers.Hoe vaak hoor je niet zeggen: 'gebruik toch je gezonde verstand!' Wat bedoelen we daar nu eigenlijk mee? En hoe gaan we daar in de natuur mee om?
Door je gezonde verstand te gebruiken voorkom je schade voor jezelf en voor de natuur. Je gezonde verstand zal je bijvoorbeeld vertellen dat vuur maken gevaarlijk is en resulteren in een duinbrand. Dat je planten en paddenstoelen waar je ziek van kunt worden beter kunt laten staan. Zo houdt je gezonde verstand jezelf, maar ook je omgeving letterlijk gezond.
Nederland is een dicht bevolkt land. En erg veel mensen recreeren in de natuurgebieden. In het Noordhollands Duinreservaat en in de Kennemerduinen  turven we 7 miljoen bezoeken per jaar en de meeste mensen komen er voor de rust en de ruimte! Dat betekent dat we de rust en ruimte moeten waarborgen. Dat gaat prima als iedereen zich aan de spelregels houdt. Helaas vinden veel mensen dat ze overal recht op hebben, omdat ze er voor betalen. Mensen worden mondiger, maar ook harder en egocentrischer, terwijl we met al die mensen in dit land eigenlijk verantwoordelijker, respectvoller en socialer moeten zijn om nog op een prettige manier te kunnen leven.
We prijzen ons gelukkig dat heel veel mensen wel degelijk hun gezonde verstand gebruiken en heel veel plezier beleven aan de natuurgebieden. We gaan er vanuit dat u bij die mensen hoort en dat u ook heel veel plezier beleeft aan alle activiteiten die we organiseren. Als natuurbeheerder krijgen we daar ook veel voor terug. In de vorm van betrokkenheid en mede verantwoordelijkheid en  plezier als we mensen zien genieten. Daar doen we het voor, en voor de natuur.

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

9 december 2007

#09-12-07 HvH->DH in BikeFreak Magazine

HvH->DH in BikeFreak Magazine

In de Bikefreak magazine van deze maand een verslag van de langste strandrace ter wereld, 130 km van Hoek van Holland naar Den Helder.
Een mooi artikel met veel foto's, zo zien we het graag! Beelden zeggen immers meer dan woorden.Groeten
Team NW9
 

Gepubliceerd door Erik | Permalink

5 december 2007

#05-12-07 Strandracen

Strandracen

Dat strandracen populair is wisten we hier in Noordwest NL natuurlijk al jaren, niet voor niets komen de beste strandracers uit Noord Holland, ook import Noordhollanders tellen we hier voor het gemak maar even onder.........
Met races als Den Helder-Petten-Den Helder, Hoek van Holland-Den Helder, Beachchallenge Scheveningen en de grootste ter wereld; Egmond-Pier-Egmond nemen elk jaar duizenden liefhebbers deel aan een fascinerende tak van het MTBen. Elk jaar komen er meer liefhebbers bij, Egmond-Pier-Egmond is al bijna vol en op 12 januari om 12:30 zullen bijna 3000 MTBers richting de Pier in Wijk aan Zee vertrekken.
Op NW9 staan natuurlijk al veel tips over hoe je het beste het strand kunt aanvallen, in bijgaand artikel nog wat visies van de cracks.


Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

4 december 2007

#04-12-07 Schoonmaak infiltratiegebieden NHD

Grote schoonmaak in infiltratiegebieden NHD

De waterwingebieden in de duinen bij Castricum en Wijk aan Zee zijn toe aan een grote schoonmaak. Grote hoeveelheden riet en slib worden verwijderd en afgevoerd. Reden: de capaciteit van de infiltratiekanalen loopt terug. De operatie duurt drie winters. Grote vrachtwagens en maaimachines rijden het infiltratiegebied Castricum in. Zij treffen voorbereidingen, zegt boswachter Theo Aardenburg van PWN. Het woekerende riet wordt gemaaid, duindoorns uitgeklepeld. Door de wildgroei waren infiltratiekanalen amper bereikbaar. Daarna begint het eigenlijke werk: het droogleggen en schoonmaken van de kanalen. Ook de waterwinputten krijgen een beurt.

Wat voor Infiltratiegebied Castricum geldt, geldt ook voor het kleinere Kieftenvlak bij Wijk aan Zee. Vele miljoenen kubieke meters water, aangevoerd vanuit het IJsselmeer, zijn door de kanalen gestuurd om te bezinken in de bodem. Ofschoon dat water eerst grondig wordt gereinigd, vormt zich een laag slib. Afstervende planten doen daar aan mee. De capaciteit loopt daardoor terug.

Het werk wordt uitsluitend in de wintermaanden uitgevoerd. De verwachting is dat  het werk in beide percelen in het voorjaar van 2010 klaar is.

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

2 december 2007

#02-12-07 GPS tracking systeem

GPS tracking systeem

Vandaag was de Rabobank Beach Challenge, een strandrace van Scheveningen naar Noordwijk en weer retour naar Scheveningen.
Leuk detail was dat via een website en mbv een Google Maps applicatie een aantal rijders te volgen was. De rijders reden met een sensor die op de Google Maps kaart exact liet zien waar ze zich bevonden.

Weer een nieuwe, handige en leuke toepassing mbv GPS.groeten
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

2 december 2007

#01-12-07 NW9 is jarig

NW9 is jarig

Vandaag bestaat de website 1 jaar. En hoe kan je dat beter vieren dan met een lekker stukkie MTBen. Dat hebben we vanochtend dan ook gedaan, heerlijk gereden door het NHD bij Bergen, in Bergen aan Zee het strand op en door De Kerf richting het parcours

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

2 december 2007

#30-11-07 Meer zoogdieren in NHD

Meer zoogdieren in duin dan menigeen denkt

Zoogdieren laten zich zelden zien in de duinen, maar ze zijn er wel degelijk. Zelfs meer soorten dan menigeen denkt, zegt de PWN-bioloog Rienk Slings. De argeloze wandelaar wordt vanuit de bosjes bespied door vele kraaloogjes. Zoals van de boommarter die bezig is de duinen te koloniseren.Bijna de helft van de 57 soorten zoogdieren in Nederland is in de gevarenzone, waarschuwde onlangs de zoogdiervereniging VZZ. Is de situatie in de duinen ook zo alarmerend, is de vraag aan Rienk Slings, de deskundige bij uitstek bij PWN. Het antwoord is duidelijk. Hij weet het niet. Althans, sommige soorten gedijen (bosmuis), andere niet (konijn).

Slings laat diverse soorten de revue passeren. Hij noemt als nieuwkomer de boommarter in de duinen bij Castricum. Hij verwacht elk moment de ree. De vos gaat daarentegen hard achteruit, zo is zijn indruk. De hermelijn is vrijwel verdwenen.

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

© mtb noordwest9