17 juni 2010

#17-06-10 NW9 op vakantie

NW9 op vakantiede komende 3 weken even geen updates op deze website. Frankrijk, tentje, hangmatje, kleine rustige camping, fietsen.......

goede vakantie en tot later!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

17 juni 2010

#17-06-10 Waypoint in Heerhugowaard

Waypoint in HeerhugowaardDE specialist op GPS gebied, Waypoint, heeft binnenkort ook een vestiging in de buurt, nl. in Heerhugowaard.
Moest je vroeger nog naar Mijdrecht of Notter voor echt goed advies...nu kan je het op de fiets af.

Net als in het noorden van ons land: we willen graag heel de kop van Noord Holland te laten weten dat WayPoint is geland in Heerhugowaard! Daarom nodigen we graag al onze wandelende en fietsende klanten uit om Heerhugowaard een bezoek te brengen.
Om de officiele opening wat luister bij te zetten, hebben we Leo Dickhoff, wethouder te Heerhugowaard, uitgenodigd om onze winkel te openen. WayPoint kennende gebeurt dit op een speciale GPS-manier dus zorg dat je erbij bent!

Speciaal voor de open dag hebben we natuurlijk een aantal leuke openingsactiviteiten en aanbiedingen georganiseerd. Zo hebben we enkele prachtige wandel- en fietstochten uitgezet in de mooie omgeving van Heerhugowaard. Het start- en eindpunt is natuurlijk onze nieuwe winkel. Te vinden op de W.M. Dudokweg 13, 1703 DA te Heerhugowaard. Voor wie zelf nog geen GPS heeft: we hebben een aantal GPS toestellen voor bruikleen beschikbaar. Je betaalt slechts een borg; het gebruik is verder kosteloos. Bovendien is er om 10.30 en om 13.00 een korte workshop om de basis van GPS-wandelen en -fietsen onder de knie te krijgen. Aansluitend kan je op pad met de GPS!

Klik hier voor meer informatie.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

16 juni 2010

#16-06-10 Inschrijving Drafbike open!

Inschrijving Drafbike open!Drafbike 2010 zal plaatsvinden op zondag 26 september 2010.
Het programma ziet er als volgt uit:
We rijden een omnium van 3 onderdelen; scratch/sprint/afvalkoers
Je schrijft je in voor alledrie de onderdelen en kunt op de dag eventueel nog zelf bepalen aan welke onderdelen je meedoet.

10:00 uur: inrijden/parcours verkennen
11:00 uur: Scratch over 30 minuten + 1 ronde.(een rit in lijn, de winnaar is diegene die als eerste over de streep komt na 30 minuten + 1 ronde)
11:45 uur: Individuele Sprint over 1 ronde. (sprint met staande start over 1 ronde/700mtr; de snelste tijd wint)
13:00 uur: afvalkoers. We starten met het gehele peloton achter een auto en rijden 2 rondes geneutraliseerd. Vanaf dan valt elke ronde de laatste renner(s) af.

14:00 uur: Ploegenachtervolging. Aan beide zijdes van de baan start een team van 5 renners om 5 rondes te rijden. Je wint door na 5 rondes als eerste je startlijn te passeren of door met 3 renners je tegenstanders in te halen. De tijd van de derde renner bepaald de eindtijd.
16:00 uur einde Drafbike 2010

Op ieder onderdeel zijn leuke prijzen te verdienen, voor het totaalklassement van het omnium(3 onderdelen) is een speciale prijs, naast de titel Drafbike gladiator 2010!
Er is uiteraard een damesklassement!
Ook worden er leuke prijzen verloot onder deelnemers.

De inschrijfkosten voor het omnium bedragen 15 euro(waarvan 10 euro borg, deze krijg je na inlevering van je stuurbord weer terug)

Schrijf je hier in voor het omnium!

Deelname aan de ploegenachtervolging is gratis! Ook als je niet aan het omnium meedoet.

Inschrijven(gratis) voor de ploegenachtervolging(5 rijders in 1 ploeg) kan door een mail te sturen naar mail@mtb-noordwest9.nl of drafbike@mtb-schoorl.nl
Vermeld in de mail:
-De naam van je team
-De naam van de teamcaptain
-Als je team al compleet is, de namen van de overige teamleden(niet verplicht)

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

13 juni 2010

#13-06-10 Drafbike op 26-09-10

Drafbike op 26-09-10De datum voor de eerste Drafbike is zondag 26 september 2010!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

13 juni 2010

#13-06-10 chainsuck

chainsuckChainsuck, kettingzuig.....we hebben er allemaal wel eens last van (gehad). Buiten het feit dat het bloedirritant is als je net in een klim zit en de hele boel slaat vast, kan het je ook je ketting of zelfs je frame kosten. Met name carbonframes zijn uiteraard erg gevoelig voor ruw contact met je stalen ketting...dat behoeft geen verdere uitleg.
Persoonlijk rij ik meestal met een Rohloff dus heb er eigenlijk nooit last van. Singlespeed gaan rijden is ook een oplossing, maar of je daar nou zo vrolijk van word. Vroegah, in de tijd van de elevated chainstays, bestond het probleem niet. Nu, met steeds dunwandigere buizen, kleiner marges en meer versnellingen(10 speed) zal het probleem van chainsuck voor meer en meer ellende gaan zorgen.

Wil je er het fijne van weten.....kijk dan eens op deze pagina.
Met dank aan Julian voor de link.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

12 juni 2010

#12-06-10 Nieuwe TTF's?

Nieuwe TTF's?Vanochtend op mijn rondje door het NHD kwam ik weer een aantal nieuwe TTF's(Technical Trail Feature) tegen op de Bunkerklim in het NHD nabij Bergen.
Kuilen zand opgevuld met puin en klinkers, best link als je er niet op bedacht bent en op je dooie akkertje met 40km/h de bunkerklim afrijdt.....
Waren het TTF's, gemaakt door een MTBer die de afdaling nog niet spannend genoeg vond? Of toch sabotage door een recreant die zich verstoord voelt in zijn/haar natuurbeleving door de aanblik van stenen en asfalt? Een kwajongensstreek? Of toch de nieuwste maatregel van PWN om op bepaalde trajecten de snelheid proberen te drukken.....niet wetende dat dit soort TTF's juist met volle snelheid genomen moeten worden.

Of zou het toch een eerste onderzoek van PWN zijn om te kijken of de Bunkerklim, en de aanloop van de Bunkerklim, niet op een eenvoudige wijze onverhard kan worden gemaakt? Dat zou natuurlijk fantastisch zijn; de klim word dan nog zwaarder en heroischer.
We zullen de boswachter eens om uitleg vragen.

Let wel op bij het afdalen van de Bunkerklim, onderin is het gat nu nog redelijk gevuld met klinkers en zand......na een paar buitjes zal het zand wel wegspoelen en blijft er een kuil met klinkers en puin over..........

Edit 18-06; reactie van de boswachter.
De bewuste gaten zijn proefsleuven gemaakt in opdracht van PWN. Dit om te kijken of er geen ernstige vervuiling in de verharding zit die niet in het duin hoort. De uitkomst van het onderzoek is dat de vervuilingsgraad binnen de norm valt. PWN heeft echter besloten dat het pad gesaneerd wordt komend najaar. Ik zal vragen aan het onderhoudsteam van PWN de gaten na te lopen om gevaarlijke situaties voor te zijn.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

12 juni 2010

#12-06-10 Uitkijktoren Kruisberg

Uitkijktoren voor beter uitzicht vanaf KruisbergNW9 zegt: Weer een Technical Trail Feature erbij!
Het zal een fraai uitzicht worden idd, waarschijnlijk net zo fraai als het uitzicht vanaf de Papenberg; dat is elke keer weer een beloning na de straffe klim omhoog.


Een uitkijktoren op de Kruisberg in de duinen van Heemskerk moet de bezoekers een fraai uitzicht teruggeven.
Al jaren geleden was er een idee om een bouwsel op de Kruisberg te zetten. Want de bomen groeien boven de berg uit. Het moet een torentje worden dat de bezoeker kan beklimmen en waardoor hij boven de boomtoppen kan uitkijken.
Het plan zakte in de benen, maar enkele maanden geleden is het weer opgediept en afgestoft. Duinbeheerder PWN rekent er op dat het 7,5 meter hoge bouwsel er voor 1 maart 2011 staat.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

11 juni 2010

#11-06-10 Nieuwe column

Nieuwe column van Natasja, MTBster & boswachter bij PWN

Het is weer een informatieve column, MET een Technical Trail Feature erin!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

11 juni 2010

#11-06-10 Boscirkels blijken kunst

Vreemde boscirkels Schoorl verklaardSchoorl-
 De mysterieuze boscirkels in de duinen van Schoorl bleken een kunstproject te zijn voor de kunstmanifestatie Schoorlse Kunsten die afgelopen weekend werd gehouden.

Vorige week hield Staatsbosbeheer met 170 vrijwilligers een opruimactie in het vorig jaar afgebrande gebied. Daarbij werden de cirkels van takken en dennennaalden opgeruimd. De boswachters hadden geen idee wie de cirkels gemaakt had. Maar voor het kunstproject was wel een vergunning aangevraagd. Bij de behandeling van die aanvraag is iets mis gegaan, waardoor het kunstwerk vroegtijdig sneuvelde.

Bron: RTVNH

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

5 juni 2010

#05-06-10 Drafbike naar september

Drafbike naar september
Na de evaluatie van de Draftest is het definitieve programma vastgesteld. Belangrijkste beslissing is dat de datum niet 3 oktober maar zeer waarschijnlijk 26 september zal worden. Op 3 oktober vindt een Rabotopwedstrijd in Den Helder en de Hondsrugclassic in Gieten plaats. We willen geen enkel Nederlands mtb-evenement ook maar enige concurrentie aandoen omdat we juist blij zijn met al deze initiatieven.

Een 2e belangrijke beslissing is dat we met veel vreugde hebben kunnen vaststellen dat de omniumvorm die we uitgeprobeerd hebben enorm is aangeslagen. Dat betekent dat we de Drafbike gaan neerzetten als zelfstandig evenement en niet als nuttige voorbereiding op de strandraces van komende winter.

De race houdt de omniumvorm en gaat bestaan uit 3 onderdelen ipv een langdurig onderdeel.

Naast het omniumklassement is er ook een ploegenwedstrijd. De resultaten hiervan tellen niet mee voor het omniumklassement.

Verdere komen er ereprijzen voor de diverse onderdelen en drie zeer aantrekkelijke hoofdprijzen voor het totaalpodium.  Daarnaast natuurlijk een gulhartige verloting van diverse dozen met gevarieerde inhoud.

We laten 125 deelnemers toe. De 40 pionierdeelnemers van afgelopen woensdag hebben voorrang bij de inschrijving. Je kunt deelnemen aan alle 4 de onderdelen, maar ook aan een afzonderlijk onderdeel. Maar bij enkele deelname doe je natuurlijk niet mee voor het omniumklassement.

Het programma is als volgt:
Omniumklassement
Scratch over 30 minuten + 1 ronde. (Puntentelling wordt nog nader bekend gemaakt.)
Individuele tijdrit over 1 ronde met staande start
Afvalkoers

Ploegenklassement
Ploegenachtervolging over 5 rondes met  een finale tussen de 2 snelste ploegen. Een ploeg bestaat uit maximaal 5 rijders, de tijd van de 3e finisher telt.

Het inschrijfgeld is 5 euro per persoon en 10 euro borg.  Deelname aan de ploegentijdrit is gratis.

De inschrijving start in juni. Zodra de definitieve datum is vastgesteld. Houdt hiervoor de diverse lokale mtb websites in de gaten!

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

4 juni 2010

#04-06-10 Boscirkels in duinen

Mysterieuze boscirkels in Schoorlpositief nieuws uit de bossen/duinen van Schoorl. Zijn het aliens, een grappenmaker, de kabouters of is het supergrover?

Ook werd SBB geholpen met het opruimen van de laatste brandresten door 170 vrijwilligers van een bedrijf in schoonmaakmiddelen. Onder het motto "harken is ook werken" werden de kale bijna kale duintoppen ontdaan van de laatste restjes takken, bosschages en dennenaalden.
Wie ook wil helpen opruimen kan zich melden bij SBB.

Beluister het geluidsfragment.
Bekijk de reportage.

Schoorl- In de afgebrande duinen bij Schoorl zijn drie mysterieuze cirkels aangetroffen. Onbekenden maakten de cirkels met dennenaalden en takken. De kunstwerkjes doen denken aan de graancirkels waarvan wel eens gezegd wordt dat ze door buitenaardse wezens worden gemaakt.

Bron: RTVNH

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

3 juni 2010

#03-06-10 Drafbike test

Drafbike testEdit 04-06-2010:
De foto's staan online!
En nog meer foto's vind je hier.

Gisteravond werden, onder zomeravond omstandigheden, de testruns tbv Drafbike 2010 verreden op de drafbaan in Alkmaar. Zo'n 40 bikers (M/V) hadden zich opgegeven voor de test run.
De zenuwen hingen in de lucht bleek tijdens het inschrijven; welke bandenspanning?, hoe hard/zacht is de baan?, wat is het voor zand?, wat is de beste lijn? Kortom het leek EPE wel.

Het eerste onderdeel was de "scratch" een rit over 30 minuten + 1 ronde, ieder voor zich en degene als eerste over de streep komt wint. Hans Jansen van Team Tervoort uit Egmond reed de slimste race en won de eindsprint net voor Eddo Meeken van Team Tweewielercentrum  De Hoef.
Toen was het tijd voor de teamachtervolging; 2 teams van 5 bikers in de baan. 1 team start aan de ene kant, het andere team aan de andere kant van de baan. Gelijk starten en het team wat na 5 rondes als eerste de meet passeert wint. Het team met o.a. Pim "
De Zeeleeuw" de Waard & Barry Beerepoot won de doos Grolsch.
Het laatste onderdeel was de afvalrace; 2 ronden geneutraliseerd vervolgens valt elke ronde de laatste renner(s) af. Het was bloedstollend spannend, alle klasbakken bleven tot de finale in de race. De laatste 2 kemphanen waren Michel Achterberg en Eddo Meeken, deze laatste won de spurt na een sur place aan de lange zijde van de baan.
Na de prijsuitreiking en de verloting werd er nog druk nagepraat over de do's en don'ts van het Drafbiken.

De test is wat ons betreft uitstekend verlopen, wij gaan evalueren en voorbereidingen treffen voor oktober.
Dank aan alle deelnemers & de vrijwilligers!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9