30 september 2010

#30-09-10 NW9 Nieuwsbrief #21

NW9 Nieuwsbrief #21Hij is weer verstuurd aan alle trouwe lezers; NW9 nieuwsbrief #21.
In deze editie:

#Schoorl veiliger
#Drafbike succesvol
#Geestmerambacht gesloten op 3 oktober
#Toertochten Noord Holland binnenkort weer van start
#NW9 bespaartip; BikeMotion Benelux

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

29 september 2010

#29-09-10 Hoe???

Hoe???

We gebruiken ze allemaal en minimaal 2, ze brengen je van A naar B over een diversiteit van ondergronden. Het is waarschijnlijk het meest besproken onderdeel van de fiets op de diverse fora, hele studies en onderzoeken zijn er over gepubliceerd.
Je koopt ze eigenlijk achteloos en over het algemeen doen ze hun werk uitstekend....als het mis gaat is het vaak de schuld van de berijder.

Banden.....maar hoe worden ze nou precies gemaakt??
groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

27 september 2010

#27-09-10 MTB meets baanrijden

MTB ontmoet baanwielrennen

Vandaag een leuk en vooral groot artikel op de middenpagina in het sportkatern van het NHD, goed voor de MTB sport.....en het baanwielrennen natuurlijk....


Klik/download de artikelen voor een leesbare versie

groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

27 september 2010

#27-09-10 Foto's Drafbike 2010

Foto's Drafbike 2010

Foto's van Drafbike 2010 vind je hier.
En voor de foto's van John Veenstra, die man in het zwart; klik hier.Meer foto's volgen.....

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

26 september 2010

#26-09-10 Uitslagen Drafbike 2010

Uitslagen Drafbike 2010Zo de eerste Drafbike is een feit, ondanks dat het voor ons ook de eerste keer was en er hier en daar nog wel een verbeterpuntje inzit en er helaas twee lelijke valpartijen plaatsvonden...was het al met al een zeer geslaagde dag!!
De races waren soms bloedstollend en er werd door sommige deelnemers slim gereden terwijl anderen juist met de krachten smeten.....

We vermelden nu alleen de podiumplaatsen, we hopen in de loop van deze week het totale klassement te publiceren....

Meest strijdlustigste renner:
Barry Beerepoot

Scratch: (uitslag volgt)
1: Raymond Rol
2: Job Sinnige
3: Michel Agterberg

Sprint: (uitslag)
1: Jelger Bisschop
2: Michel Agterberg
3: Job Sinnige

Afvalkoers: (uitslag)
1: Job Sinnige
2: Eddo Meeken
3: Michel Agterberg

Omnium kampioen heren:
1: Job Sinnige
2: Michel Agterberg
3: Eddo Meeken

Omnium kampioen dames:
1: Annika Molenaar
2: Ella de Waard

Ploegenachtervolging: (uitslag)
1: Tweewielercentrum de Hoef 1
2: Bike Action
3: Zeeleeuw 1


Wij willen bij deze alle deelnemers bedanken voor de inzet, sportiviteit en gezelligheid. Ook de sponsoren hartelijk, hartelijk dank! En last but not least, de vrijwilligers, de EHBO en Drafcentrum Alkmaar.Groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

25 september 2010

#25-09-10 De krant van vandaag

De krant van vandaag


Klik het artikel voor een grotere versie

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

22 september 2010

#22-09-10 Schoorl veiliger

MTB route Schoorl veiligerDe oude routepaaltjes die er nog stonden, een stuk of 5?, waren idd aan vervanging toe.
Uit ervaring weten wij (en jullie ook) dat het bij ongevallen soms erg lastig is om aan te geven waar de ambulance precies nodig is. Staatsbosbeheer heeft met de ambulancedienst overlegd hoe tijdverlies door het zoeken naar een slachtoffer kon worden verkleind. Wanneer bij een melding wordt aangegeven bij welk nummer, of tussen welke nummers
gezocht moet worden, kan sneller hulp verleend worden. 
Daarom worden op Texel, in het Dijkgatbos en in Schoorl de kruispunten met wegen van een volgnummer voorzien. Deze nummers moeten het voor de hulpdiensten bij ongevallen makkelijker maken om slachtoffers te vinden. Het systeem wat nu wordt gehanteerd komt voort uit een verzoek van de hulpdiensten (en KNRM op Texel).
Op Texel staat het inmiddels, Schoorl en Dijkgatbos zullen z.s.m. volgen.

De Bordjes bestaan uit een nummer en parcoursnaam (zoals vermeld in het meldkamersysteem), afbeelding van een telefoonhoorntje en de vermelding 112.

Schoorl-
De Schoorlse Duinen zijn binnenkort een stuk veiliger. Staatsbosbeheer gaat namelijk langs de mountainbikeroute genummerde paaltjes plaatsen. Bij een calamiteit kan zo'n nummer worden doorgegeven, zodat hulpdiensten sneller op de juiste plek zijn.

Bron(summier): RTVNH

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

19 september 2010

#19-09-10 GMA dicht op 03-10-10

MTB parcours Geestmerambacht gesloten op 3 oktoberAangezien het Geestmerambacht een recreatiegebied is maken ook veel andere sportliefhebbers gebruik van het gebied. De beheerder gunt iedereen zijn/haar pleziertje. Zo werden er in het verleden al hele ligweides afgezet voor het NK jeugd MTB en gaat de Geestmerambacht toertocht ook iedere jaar door het gebied.

Op 3 oktober is het de beurt aan de handboogschieters. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen wat het gevaar kan zijn als een pijl het beoogde doel mist en er komt net een clubje nietsvermoedende fietsers langs...........
De handboogschieters lopen kriskras door een gedeelte van het gebied en leggen een parcours af.

Op 3 oktober is de route van het Geestmerambacht afgesloten voor MTBers.

Doe ons en jezelf een plezier en wijk die dag uit naar Schoorl, ga kijken bij de Rabotopwedstrijd in Quelderduyn te Den helder, volg een individuele clinic bij Onyva of stap in de auto richting Chaam om daar een mooie toertocht van 60km te rijden.

dank & groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

19 september 2010

#19-09-10 Paddenstoelenfeest

Goed jaar voor paddenstoelenEen goed jaar voor paddenstoelen betekent genoeg woonruimte voor kabouter Spillebeen en zijn kornuiten....jullie zijn gewaarschuwd.......vooral voor types als kabouter Wesley.

Groet; Door de perfecte balans van warmte en vochtigheid, is het een extreem goed jaar voor de paddenstoelen in onze regio.
2010 was warm, maar niet te warm en het regende genoeg, maar niet te veel. Paddenstoeldeskundigen blijven zich verbazen over nieuwe soorten die ze aan de lopende band ontdekken.

Bekijk de video.

Bron: RTVNH

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

6 september 2010

#06-09-10 Brand in het bos

Brand in het bosAl weer een tijdje droog, zonnig & harde wind......dus is het PVD weer zo ver

Bron: RTVNH

Schoorl- 
Er heeft maandagmiddag wederom brand gewoed in de Schoorlse duinen. Het gaat om het duingebied ten zuiden van Hargen aan Zee.
Lees hier verder.

ps. bijpassende plaatjes vinden word ook steeds lastiger.....

Edit 17:53; bekijk de video op NHD.nl.
Oplossing lijkt toch om het duin/de bossen (tijdelijk)vrij te geven voor MTBers, vroeger fietsten we geregeld in die contreien.

Groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

2 september 2010

#02-09-10 Gratis fietsreiniging

Gratis fietsreinigingJe zou het bijna jammer gaan vinden dat het dit weekend mooi weer word........de route voor aankomend weekend is dus: Geestmerambacht(even wat vette klei meepakken) vervolgens een rondje Schoorl om de aangekoekte vette klei te bedekken met een laagje duinzand; koffie bij Duinvermaak om alles lekker te laten indrogen...en op de terugweg langs de parking bij manege van Poelenburgh voor de ultieme test!!!

Testdagen mobiele lagedrukreinigers 4 & 5 september

Iedere biker herkent zich in deze situatie: na een heerlijke tocht, een mooi aantal kilometers in de benen en dankzij de modder wat extra gewicht op de fiets, komt het moment van de waarheid- de fiets moet schoongemaakt worden of je daar zin in hebt of niet. Op een mooie zomerdag lukt het je wel eens de fiets direct na de training in de schuur te zetten, maar in het najaar of in de winter is dit uit den boze. Alles droogt op en het zand en modder zorgen bovendien voor de extra slijtage aan je bike en dit wil je niet.

Cycle Cleaning biedt een goede oplossing aan voor het reinigen van mountainbikes- fietsvriendelijke lagedrukreiningers die je thuis oplaadt en met (warm) water vult en die je vervolgens op locatie of thuis direct na het fietsen kunt gebruiken. Het is zover... De tijd dat je een vuile fiets in of op de auto zette, is voorbij. Ook het tijdperk van de hogedrukspuiten is voorbij! Je spuit je fiets na de tocht met een lage druk af en je neemt een schone bike naar huis. Ook je kleding en schoenen kan je van zand en modder gelijk ontdoen zodat je weer schoon voor de deur staat.

Op 4 en 5 september kan je tijdens de testdagen op de mountainbikeparcoursen van Schoorl (zaterdag) en Spaarnwoude (zondag) vrijblijvend lagedrukreiningers van Mobil'eau uitproberen en advies winnen over het verzorgen van je fiets. Neem je bike mee, kom tussen 10 en 16 uur naar een van de parcoursen en laat je verrassen door een nieuwe kijk op fietsreiniging!

4 september 10-16 uur
Schoorl, parkeerplaats naast manege van Poelenburgh

5 september, 10-16 uur
Spaarnwoude, parkeerplaats boven bij de klimmuur

Voor meer informatie zie www.cyclecleaning.nl.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

2 september 2010

#02-09-10 Slager keurt eigen vlees

Slager keurt eigen vleesIn vervolg op het potje vrijworstelen tussen een MTBer en een boswachter afgelopen mei, nav een toegangskaart van anderhalve euro, ontvingen we deze week een ingezonden stuk van de betreffende MTBer. Zie ook de visie van een mountainbikende BOA.

Het gesprek nav een klacht van mij,  mountainbiker, heeft plaatsgevonden.
Aanwezig: ik (MTBer), manager van de boswachters en zijn meerdere, ambtenaar van politie, welke oa ook de BOA's bij de boswachters bestuurt.
 
Feiten:
# geen duinkaart aanwezig bij MTBer
# ik, MTBer, was niet voornemens het procesverbaal dat daar voor staat te accepteren

Ik wilde de mishandeling en bedreiging door de boswachters
bespreken, dat was immers waar mijn klacht over ging. De twee ambtenaren wenste daar niet op in te gaan. Op mijn verzoek de rapportage van de boswachters over het gebeurde te mogen inzien, werd wederom negatief gereageerd. Ik kreeg en krijg het rapport niet te lezen.
Daarentegen kwam de politie ambtenaar telkens weer met de oneliner "U heeft het over uzelf afgeroepen". Na dat vijf, zes keer herhaald te hebben,voegde hij er aan toe
"Dat bent u toch wel met me eens?"
Had hij het 100 keer herhaald , dan was ik het er nog niet mee eens, en dat heb ik hem ook gezegd;
"Ik roep het niet over me af, mishandeld en bedreigd te worden,
wanneer ik geen gehoor geef,aan het niet meewerken aan een voor mij, op dat moment, onredelijk & onnodig procesverbaal".
 
De manager, vertelde dat 97% van de mountainbikers een duinkaart heeft en 80% van de joggers en wandelaars. Mijn vraag aan hem was toen, "Waarom houden de boswachters dan niet de 6 joggers aan, die voor mij aan het sporten waren, maar wel de MTBer die er tenminste 100 mtr achter zat?"
Op de betreffende zondagochtend, hadden de drie boswachters, die alledrie met hun boswachterautootje in het bos stonden geparkeerd hun blokkade opgeworpen, klaar om MTBers aan te houden. De pakkans voor het niet hebben van een duinkaart is bij die joggers procentueel toch veel groter dan bij de MTBer?
Na een korte stilte, herpakte de manager van de boswachters zich, en mompelde; dat dat op dat moment de keuze van de boswachter was.
De echte reden is natuurlijk dat ze uit waren op de MTBer in het algemeen. (Discriminatie van een bepaalde groep bezoekers van het gebied)
Daaruit voortvloeiend kwam de geweldadige uitbarsting, in woord en gebaar, van de boswachters.
 
Omdat ik niet akkoord ging met het door politie ambtenaar "U heeft het over uzelf afgeroepen"
concludeerde de politieambtenaar dat het gesprek "nergens naar toe ging" en beeindigde het onderhoud.
Ook mijn laatste verzoek om inzage in het rapport werd niet gehonoreerd.
 
Ik heb dus steeds niet geweten met welke intentie de ambtenaren  het gesprek aangegaan zijn.
Nu wel.....
Ambtenaren  kwamen niet voor mij mountainbiker, zij kwamen voor zichzelf, zodat ze een klacht konden afvinken!
 
In de afsluitende brief, stond dat ik "het" zelf over me afgeroepen had en dat de klacht wat hun betreft afgehandeld is en dat ik verder bij de ombudsman terecht kan.
De slager die zijn eigen vlees keurt...
zonder enige kritische noot, zonder openheid naar slachtoffer.
Zo ging dat voor 21 jaar geleden ook aan de andere kant van de muur.
 
Boswachters roepen het over zichzelf af , wanneer zij niet capabel zijn een situatie in te schatten en professioneel te benaderen.
Een schuimbekkende boksende boswachter is natuurlijk niet capabel en de leiding die dit niet inziet mag zichzelf voor het hoofd boksen in plaats van zich laf te verschuilen achter de geldverslindende door belastingbetaler betaalde prehistorische organisatie.
 
Eindconclusie:
Ik heb zoals gezegd een duinkaart (voor het hele gezin)
Ik ga niet naar de ombudsman, waar alleen een excuus te winnen is van nietszeggende mensen die zich verstoppen onder de rok van een geldverslindende door belastingbetaler betaalde prehistorische organisatie.
Voor de record: In Duitsland Willingen,
waar het gebied even uitgebreider is dan hier bestieren 2 (ja twee) boswachters het hele gebied.
Daar groeten wandelaars de mountainbikers en andersom.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9