26 februari 2008

#26-02-08 Schotse kilten

Schotse kilten

De Schotse Hooglanders zijn we inmiddels wel gewend, maar wat we afgelopen zaterdag op strand tegenkwamen...............groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

26 februari 2008

#26-02-08 Fietsen met Dirty Pages

Fietsen met Dirty Pages.

Afgelopen zaterdag hebben we een stuk in het NHD gefietst met 1 van de redacteuren van Dirty Pages, en nee dat is geen vieze website........alhoewel hij wel volstaat met mountainbikeporno!!!
We zijn vnl. langs de oostkant van het NHD gebleven en bij Heemskerk het strand opgegaan om bij Egmond Binnen weer via de fietspaden naar de koffie met koek te rijden.
Hieronder 2, wellicht wat lange, filmpjes van die ochtend.
Muziek film 1: Snowpatrol-Shut our eyes & Saybia-Joy
Muziek film 2: Ambient Lounge 5


groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

21 februari 2008

#21-02-08 Film Wijk aan Zee/kikkerpoel

Film Wijk aan Zee/kikkerpoel

De tweede video staat online op Youtube. Deze is geschoten in het begrazingsgebied nabij Wijk aan Zee.
We passeren na zo'n 3 minuten het zanderigste pad van het gehele NHD, nu al!!!
Dit alles begeleid door sfeervolle muziek van Placebo.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

19 februari 2008

#19-02-08 Vochtig duinpannetje

Vochtig duinpannetje

Voorlopig ziet het terrein aan de Zwarteweg in het Heemskerkse duin er uit als een kale zandvlakte. De verwachting is dat er over enkele jaren kleine maar fijne duinplantjes groeien. Zoals de zeldzame parnassia.Geraas van graafmachines, piketpaaltjes, vrachtwagens. Op het Noorddorperveld aan de Zwarteweg, vlak voor de strandafgang Heemskerk wordt momenteel druk gewerkt. Aan een natuurproject, preciseert PWN-boswachter Ronald Slingerland.

Het is niet zo'n heel groot project, de omvang is bijna een hectare groot. De grond wordt verwijderd tot aan het grondwaterniveau. Zodat het duinpannetje voortaan vrijwel altijd vochtig is. Zeldzame vochtminnende plantjes kunnen daarvan profiteren.

Het afgegraven zand gebruikt PWN voor het ophogen van een pad langs de waterwinputten in het infiltratiegebied Castricum.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

18 februari 2008

#18-02-08 NW9 in het Noordhollands Dagblad

NW9 in het Noordhollands Dagblad

Vandaag in het Noordhollands Dagblad een groot artikel over Noordwest 9 en het Noordhollands Duinreservaat. Je begrijpt ondertussen wel dat we een media offensief zijn begonnen........dit is nog maar het begin!
Klik de foto voor een grotere versie.groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

18 februari 2008

#18-02-08 NW9 goes Youtube

NW9 goes Youtube

We hebben een kleine, simpele helmcam aangeschaft bij Noordwest 9, de Oregon Scientific ATC-2K. Een klein filmcameraatje wat je aan je helm kan bevestigen of aan je stuur. De kwaliteit laat wat te wensen over, zeker ook door de Youtube compressie, maar het geeft wel een aardige indruk.
Vandaag de eerste fimpjes gemaakt in het NHD en een Youtube account aangemaakt.
 Ons "channel" is http://www.youtube.com/MTBNoordwest9.
In de loop van de week zullen er nog een paar filmpjes bijkomen o.a. het begrazingsgebied tegen Wijk aan Zee, bij de kikkerpoel.
Onderstaand filmpje is gemaakt met de camera aan de helm bevestigd, niet ideaal zoals je ziet, de stuurversies zijn beter.
Muziek: Delerium-Silencegroeten
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

17 februari 2008

#17-02-08 NW9 op www.fiets.nl

NW9 op www.fiets.nl

Op de website van het blad fiets heeft men een nieuwsartikel geplaatst over NW9.
Ook in de Alkmaarse Courant van maandag 18 februari staat een artikel over NW9.
Je ziet we timmeren aardig aan de weg. Fietsen doen we natuurlijk ook nog......

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

15 februari 2008

#15-02-08 Garmin GPSen goedkoper

Garmin GPSen goedkoperHet gerucht hing al een tijdje in de lucht; er zou een prijsverlaging van de populaire Garmin GPSmap 60Cx en de GPSmap 60CSx aankomen. In Amerika is deze al een tijdje ingevoerd, Nederland is nu blijkbaar aan de beurt.
Bij de Futurumshop (een zgn, dozenschuiver)zijn beide modellen momenteel in de aanbieding;
Garmin GPSmap 60Cx 397,95 euro
Garmin GPSmap 60CSx 447,95 euro
Toch blijft onze favoriete GPS winkel Waypoint in Notter of Moordrecht.
De service is hier onovertroffen en de kennis van zaken is gigantisch, de verkoopprijs zal hier ook binnenkort wel aangepast worden aangezien Waypoint een laagste prijs garantie geeft.........wij weten dus wel waar we zouden kopen.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

8 februari 2008

#08-02-08 voorjaarsschoonmaak in NHD

voorjaarsschoonmaak in NHDMiljoenen kubieke meters water stromen per jaar door de infiltratiekanalen bij Wijk aan Zee en Castricum. Zo af en toe is het tijd voor een grote schoonmaak. Dat karwei is nu volop bezig.

Al is dat aangevoerde water uit het IJsselmeer nog zo voorgezuiverd, toch vormt zich in de loop der tijd een laag slib op de bodem van de infiltratiekanalen. Ook groeit er alg, wier en riet. Her en der schiet zelfs een wilg op uit het water. Het zijn allemaal factoren die het wegzakken van het water in de bodem hinderen. Ofwel, het gaat ten koste van de productie. Vandaar het groot onderhoud dat enkele weken geleden is begonnen. De kanalen worden stuk voor stuk drooggelegd en uitgekrabd. Overtollige begroeiing wordt verwijderd. De operatie wordt uitgevoerd door de huisaannemer VBK uit Hoorn. Die is met zware machines uitgerukt. Half maart verdwijnen de machines vanwege de broedtijd. De aannemer, die ook het infiltratiegebied Kieftenvlak bij Wijk aan Zee onder handen neemt, komt nog twee winters terug.Ofschoon de techniek voortschrijdt en in Heemskerk hypermoderne zuiveringsinstallaties staan en worden bijgebouwd, houdt PWN de infiltratiegebieden in ere. Die zijn zo goed als onvervangbaar.

Ziet er wel rijdbaar uit zo'n droog meer...........................

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

8 februari 2008

#08-02-08 De lente komt er aan!!!

De lente komt er aan!!!

Zo vandaag een heerlijk toertje gemaakt door de polder richting de Hondsbosse en terug door de bossen van Schoorl, wat een weertje zeg. Het is nog wat overdreven om in een korte broek te rijden, maar in het zonnetje is het goed toeren.
Het weekend ziet er ook goed uit qua weer, dat word weer 2 dagen heerlijk toeren door het NHD!groeten
Team NW9

Gepubliceerd door erik | Permalink

6 februari 2008

#06-02-08 Sheldon Brown

Sheldon Brown

Sheldon Brown is overleden.Sheldon was, en is in onze ogen nog steeds, de "godfather" van de sleutelaars, op zijn website schreef hij over van alles en nogwat mbt fietsen en fietsonderhoud. Urenlang surfplezier gegarandeerd.
Voor iedereen die de fiets ziet als meer dan een voertuig op 2 wielen was en is zijn website smullen geblazen; leerzame & humorvolle artikelen over van alles en nog wat mbt onderhoud.

Zo zijn er briljante artikelen over:
-het echte mannen zadel
-het briljante ketting onderhoud systeem
-de fastercard titanium
-de airbag helm

groeten
Team NW9
Gepubliceerd door Erik | Permalink

5 februari 2008

#05-02-08 De oplossing???

De oplossing???

Zou dit dan DE oplossing zijn..............

PARATROOPER - Tactical Mountain Bike:
Tough, rugged, and ready for anything, this mountain bike is dropped from the sky to land prepared for action. The speed of unfolding this bike for riding will blow you away. No tools required to fold and stash in your Humvee. The Paratrooper comes equipped with front suspension, 24-speed EZ Fire Plus shifters, and heavy duty double cage aluminum pedals to tackle the roughest terrain. The Paratrooper Tactical Bike uses all standard mountain bike wheels and components serviceable at any bike shop.

De foto met dat pistooltje op het stuur schijnt van het Deense leger te komen........waar een zadelpen al niet goed voor kan zijn!?!
Voor  749,- euro is hij van jou.(excl. het pistooltje)Met dank aan Mischa.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9