26 mei 2011

#26-05-11 Van bospad tot tankbaan

Van prachtig bospad tot tankbaanBergen
Boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer zijn niet weg te slaan uit het duingebied waar bijna vier weken geleden een grote brand woedde. Ze stellen alles in het werk om het gebied voor de toeristen zomerklaar te krijgen.
Lees hier meer.

Bron: NHD

Groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

26 mei 2011

#26-05-11 Hekken vernield

Vandaal heeft hekel aan HooglandersMet de branden lijkt het nu rustig, da's mooi! Krijg je weer gasten die het nodig vinden om hekken te gaan slopen......

Bergen
Het duingebied van Bergen wordt niet alleen geplaagd door pyromanen. Het afgelopen weekeinde hebben vandalen de afrastering vernield in de duinen tussen Bergen en Schoorl. De omheining is vooral bedoeld om de grazende Schotse Hooglanders tegen te houden.
Lees hier meer.

Bron: NHD

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

25 mei 2011

#25-05-11 NH longest D

NH longest DIn het kader van de langste dag willen wij, liefhebbers van de NW9-marathon, een lang(st)e rit gaan rijden.  Op zondag 26 juni vertrek bij zonsopkomst, om 5:15 bij Duinvermaak, 100km door het Noordhollands Duinreservaat naar Wijk aan Zee (ongeveer 20km/u gemiddeld om daar om 10.30 uur te zijn), daar het
strand op naar De Kerf (22km) en dan nog een rondje over het parcours van Schoorl.  We zijn nog met de GPS track bezig, deze zal ter zijner tijd worden gemaild naar de deelnemers.  Heb je zin om te helpen en/of mee te rijden?  Mail dan naar Mischa.
Voor diegene die geen GPS hebben zijn er ook enkele gidsen aanwezig.

Dit is geen NW9 evenement, maar een prachtig initiatief van een aantal enthousiaste mountainbikers. Helm en PWN-duinkaart zijn uiteraard verplicht.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

19 mei 2011

#19-05-11 Verdachten duinbranden bekennen

Verdachten duinbranden bekennenEen kleine hieperdepiep hoera......


Bergen-
Twee van de drie verdachten van de brandstichtingen in de duinen bij Bergen en Schoorl hebben vandaag bij de politie bekend.
Lees hier meer.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

14 mei 2011

#14-05-11 Foto's Duinbrand

Foto's Duinbrand


Groeten
Team NW9


Gepubliceerd door Erik | Permalink

12 mei 2011

#12-05-11 Kuilengraver in NHD

Kuilengraver in NHDPas op!
In het NHD blijkt een kuilengraver actief. Hedenochtend kwamen we iets ten zuiden van de Kruisbergweg in het begrazingsgebied(Google Maps kaart) een bewust gegraven valkuil tegen afgedekt met takken. De takken waren vakkundig met een grote snoeischaar afgeknipt.
De kuil was 30-40 cm diep, zo'n 60cm lang en overduidelijk met een schep gegraven.
Doelbewuste sabotage om fietsers en wandelaars dwars te zitten.

We hebben de kuil uiteraard dichtgegooid en zullen er melding van maken bij de beheerder.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

4 mei 2011

#04-05-11 Luchtfoto duinbrand

Luchtfoto duinbrand

Onderstaande foto toont duidelijk hoe zwaar het gebied en de MTB-route getroffen is. Deze vlakte bestond uit zeldzame, oude heide en bood huisvesting aan vele dieren waaronder de zandhagedis en de nestelende Nachtzwaluwen.


Klik de foto voor een grotere versie.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

2 mei 2011

#02-05-11 Bossen Schoorl gesloten

Bossen Schoorl gesloten ivm brand


klik de afbeeldingen voor een leesbare versie

gisteren is er zo'n 300 hectare in vlammen opgegaan ten noorden van de Blijdensteinsweg. De brand is begonnen nabij de Berenkuil en is richting zee getrokken. Zeer waarschijnlijk is ook een groot deel van het parcours getroffen door de brand. Denk dan aan het gebied wat je krijgt nadat je de Julianalaan(asfalt fietspad) oversteekt tot aan De Kerf ongeveer.(dit is een inschatting die we gemaakt hebben nav de startplaats van de brand en de windrichting)

Inmiddels is het gehele Staatsbosbeheer gebied afgesloten voor iedereen. Ook het PWN gebied nabij Bergen en het Bergerbos zijn volgens de noodverordening verboden gebied.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

1 mei 2011

#01-05-11 De branden

De brandenzoals jullie wellicht al gemerkt hebben zijn we gestopt met berichtgeving over de duinbranden. We zijn snel, maar het tempo van de pyromaan houden zelfs wij niet bij.
Pas als de persoon in kwestie gepakt is, wat met deze frequentie niet lang meer zal duren, zullen we er met grote vreugde over schrijven.

Hou je ogen, oren en neus open zodat deze zieke geest snel achter de tralies zit!

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9