22 februari 2012

#22-02-12 Marathon Ruinen

De Marathon van RuinenPrachtige kleinschalige marathon door het Drentse land. Afstanden van 50, 70 en 100km. Vlakke en snelle marathon met prachtige varierende landschappen en vergezichten.

Deze tocht is uitgezet in zuid-west Drenthe, in de omgeving van Ruinen, Dwingeloo, Uffelte en Havelte en voert over terreinen van o.a. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en particuliere boseigenaren. Je fietst dan door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidegebieden. Bij Havelterberg is het echt genieten van het glooiende landschap met korte, maar pittige beklimmingen. Je komt zelfs langs monumentale gebouwen, gerestaureerde Saksische boerderijen, hunebedden en een schaapskooi met kudde. In het begin van de route is de "Bruinenberg" opgenomen, het is de enige berg die Ruinen rijk is, die beklommen zal moeten worden. Het is zeker de moeite waard om de 1e zondag van maart te starten in Ruinen!
Natuurlijk zijn er douches voor fietser en fiets aanwezig.

De MTB Marathon van Ruinen
zondag 4 maart 2012
Start vanaf: Sporthal "De Marse"
Mr. Harm Smeengestraat 54, Ruinen
Inschrijven: tussen 9.00 en 10.00 uur

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

12 februari 2012

#12-02-12 Boetes weer verhoogd

Boetes weer verhoogdNatuurlijk rijden we nooit waar dat niet mag en houdt iedereen zich overal en altijd netjes aan de regels......

Gisteren sprak ik de boswachter op mijn wekelijkse rondje door het schitterende NHD. Hij reed trouwens op een spiksplinternieuwe zwart/groene Cube MTB met verende voorvork, bagegedrager met tasjes en schijfremmen.....
Uiteraard gaat het dan over mountainbiken en de elfstedentocht. We delen wat ervaringen uit; de boswachter over het gedrag van de MTBers en ik over de geluiden die we uit de groep MTBers ontvangen; zo waren er 2 weken geleden 21 bikers gesignaleerd en bekeurt op de Verbrande Pan....daar mag je nl. niet fietsen, ook niet voor half 11. Oorzaak, maar geen excuus, van de vele bikers aldaar was waarschijnlijk de drukte op het Bovenpad(tussen de Zeeweg in Bergen en 't Woud) veroorzaakt door de toertocht. De boswachter vindt dit gedrag vervelend en strikt genomen is het dat ook.....al begrijp ik het aan de andere kant ook wel weer.
Bonnen schrijven doen de boswachters ook liever niet, maar soms is het nodig.
Ik vertelde de boswachter dat het vaak een oorzaak-gevolg kwestie is;
Oorzaak: Drukte op het pad door een toertocht
Gevolg: Men zoekt een rustiger pad.

Oorzaak: PWN lanceert een fietsmaatregel om de hinder terug te dringen.
Gevolg: Enorme drukte in het NHD tot 10:30H waardoor de hinder per saldo zelfs enigzins toeneemt.
Toch blijft PWN vasthouden aan de absurde fietsmaatregel.

Was het de boete voor wildrijden buiten de toegestane paden of tijd ooit 10 gulden....those were the days!!!
Vorig jaar was de boete voor soortgelijke overtredingen al opgelopen naar 70 euro....in 2012 bedraagt hij 85 euro zo vertelde de boswachter mij.

Ter vergelijking, met je fiets door rood rijden kost ook 85 euro. Fietsen zonder licht kost 45 euro.

Overigens kost een loslopende hond ook 85 euro.

Dus per 1-1-2012 kost het 85 euro als je gepakt word na 10:30H op de onverharde paden in het NHD, of fietst waar dat niet is toegestaan....grofweg de open duingebieden.

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

12 februari 2012

#12-02-12 Wilgenweard Wintermarathon

Wilgenweard WintermarathonGelijk met de Dijk tot Dijkrace helaas.....

Zondag 26 februari  2012 organiseert Wielerclub Cycling Lemelerveld voor de zevende keer de Wilgenweard Wintermarathon. Deze 2-sterren mountainbiketocht wordt georganiseerd onder de vlag van de NTFU.

De Wilgenweard Wintermarathon is een uniek, sportief en uitdagend mountainbike evenement dat u voert door het schitterende Sallandse rivieren- en heuvellandschap van Regge en Vecht, Lemelerberg en Sallandse Heuvelrug.
Deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden: 55, 75 en 100+ kilometer. De routes gaan voor 95% over onverharde paden die ruimschoots aanwezig zijn in de groene omgeving van de gemeentes Ommen, Hellendoorn en Nijverdal.

Sportieve uitdaging
Iedereen, of je nu recreant of wedstrijdrijder bent, jong of oud, man of vrouw, kan deelnemen aan deze unieke mountainbikebelevenis. En voor ieder type renner is er een passende afstand. Ook dit jaar zal er gestart en gefinisht worden bij het sportpark Heidepark aan de Verbindingsweg in Lemelerveld. Er kan gestart worden tussen 8.30 en 10.00 uur.

Tijdens de rit bestaat de mogelijkheid om de inwendige mens wat te laten bekomen bij een van de vier verzorgingsposten. Bij alle posten wordt er gratis een drankje of kleine versnapering verstrekt. Ook zijn bij alle verzorgingsposten mecaniciens aanwezig voor kleine noodreparaties.

Na de tocht bestaat er de mogelijkheid om te douchen en de fiets te reinigen op een speciaal ingerichte fietsen afspuitplaats. De inwendige mens kan worden versterkt met een heerlijke kop gratis snert

Meer informatie over deze tocht is te vinden op: www.wintermarathon.nl

groeten
Team NW9

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9