1 mei 2012

#01-05-12 Natuurexcursie 2.0

Natuurexcursie 2.0 in Schoorlse Duinen
Boswachters geven Segway-excursie, opbrengst voor Stichting Mijn DuinStaatbosbeheer heeft op zondag 6 mei een landelijke primeur. Voor het eerst geven boswachters een natuurexcursie op een Segway. Plaats van handeling van deze natuurexcursie 2.0 zijn de Schoolse Duinen. Staatsbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. De bedoeling is om mensen op een andere manier natuur te laten beleven. Zo kan Staatsbosbeheer ook mensen, die slecht ter been zijn of die een bijzondere excursie willen, van dienst zijn. Tevens wordt er met deze excursie geld ingezameld voor Stichting Mijn Duin. De excursie start om 10.00 uur vanaf het Buitencentrum Schoorlse Duinen aan de Oorsprongweg nr 1 in Schoorl.

Natuurexcursie 2.0
Ongeveer een maand geleden heeft Erik Schippers van Oxygen Events, samen met de boswachters Jeroen Pater en Frans Erinkveld, de Segways in de Schoorlse Duinen getest. Kunnen ze op de vaak zeer steile en zanderige paden uit de voeten? Na enige oefening bleek dat er eigenlijk geen duin te hoog was voor de Segway! Zo was al snel het idee voor de natuurexcursie 2.0 geboren. Staatsbosbeheer ziet veel voordelen in deze vorm van natuurbeleving. Met de Segway kunnen ook mensen die slecht ter been zijn van optimaal van de Schoorlse Duinen genieten. Het gebied dat u tijdens de Segwaytocht bezoekt is een stuk groter dan tijdens een normale wandelexcursie. De Segways gebruiken weinig energie en maken weinig geluid. En uit ervaring kunnen de boswachters zeggen dat het ook gewoon erg leuk is!

Zelf meemaken
Als u zelf zo'n unieke natuurexcursie wilt meemaken dan kan u niet alleen op 6 mei mee, maar ook op 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september 14 oktober en 4 november worden deze 2.0 natuurexcursie gehouden. Per keer is er plaats voor 12 deelnemers. De kosten voor deze unieke ervaring zijn 59,50 euro p.p. waarvan er 40 euro naar Stichting mijn Duin gaat. Met elke euro wordt een m2 verbrand duin geadopteerd. Kijk voor meer informatie op www.mijnduin.nl De tocht door de duinen inclusief de instructie duurt 2 uur. Aanmelden kan via telefoon 072 5093352 of aan de balie van het Buitencentrum Schoorlse Duinen,dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur.
 
Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuitieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden. Meer informatie over Segways en deze natuurexcursies 2.0 kunt u vinden op www.segway-noordholland.nl

ps. Het kan ook fout gaan...

groeten
Team NW9
 

Gepubliceerd door Erik | Permalink

© mtb noordwest9